У Пуерто-Рико пронісся потужний ураган, знеструмивши всю країну

У Пуерто-Рико пронісся потужний ураган, знеструмивши всю країну

Відео
Укрінформ
У неділю ураган «Фіона» залишив без електроенергії Пуерто-Рико, спричинив катастрофічні повені та зсуви на острові, а потім поширився в бік Домініканської Республіки.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

Зазначається, що нинішній буревій, який обрушився на Пуерто-Рико через п’ять років після того, як ураган «Марія» спустошив острів, зривав асфальт з доріг, зніс великий автомобільний міст, затопив автомобілі та спричинив таку кількість опадів, що рівень води у деяких річках піднявся на 6 метрів всього за кілька годин.

«Це була катастрофа», - заявив губернатор Пуерто-Рико Педро П'єрлуїсі на пресконференції в столиці Сан-Хуані.

Осередок урагану обрушився на південно-західне узбережжя Пуерто-Рико поблизу Пунта-Токон з максимальною швидкістю вітру близько 140 кілометрів на годину, що перевищило поріг для урагану категорії 1, повідомили в Національному центрі спостереження за ураганами.

Внаслідок урагану електропостачання на острові з населенням 3,3 млн людей відключилося повністю, повідомили в LUMA Energy, операторі мережі острова.

Речник LUMA Energy Абнер Гомес заявив, що вся електрична система була відключена, щоб захистити її інфраструктуру. В деяких місцях електропостачання відновлюють, при цьому пріоритет надається лікарням та іншим критично важливим громадським службам, зазначив він.

Зливи та зсуви також прогнозуються в Домініканській Республіці, оскільки шторм просувається на північний захід, а острови Теркс і Кайкос, ймовірно, зіткнуться з наслідками тропічного шторму у вівторок, повідомляє NHC.

Читайте також: Корсику накрив потужний ураган - близько 45 тисяч осель без світла, є жертви

До вечора неділі гуманітарні агенції в Домініканській Республіці почали евакуацію жителів із зон високого ризику на сході країни. Президент країни Луїс Абінадер відклав поїздку до Нью-Йорка для участі в Генеральній асамблеї ООН, а початок домініканського навчального року перенесли на середу з понеділка.

Наразі повідомлялося про одну смерть, пов’язану з «Фіоною», на французькому карибському острові Гваделупа. Влада повідомила, що виявили загиблого чоловіка у суботу після того, як його будинок знесла повінь. Франція визнала Гваделупу зоною стихійного лиха.

Як повідомляв Укрінформ, у червні потужний ураган пронісся у Нідерландах, пошкодивши 150 будинків.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-