Нова якість «Кримської платформи», подарунок до свята та Медведєв на авансцені

Нова якість «Кримської платформи», подарунок до свята та Медведєв на авансцені

Укрінформ
Саміт «Кримської платформи», хоча і пройшов у гібридному форматі, приніс низку цікавих заяв та подій. 

Україна отримала від США розкішний подарунок до Дня Незалежності. Політичний ліліпутін на прізвище Медвєдєв продовжив марафон з оприлюднення  інформаційного сміття.

Широкомасштабне вторгнення Росії завдало, серед іншого, удару і по «Кримській платформі». Однак варто зауважити, що керівництво України наголошує на необхідності повного відновлення територіальної цілісності нашої держави. Зрозуміло, що військовим шляхом, адже шукати дипломатичне порозуміння з Росією після низки воєнних злочинів, вчинених нею, дивно та недалекоглядно.  До Києва для участі у саміті «Кримської платформи» прибув президент Польщі Анджей Дуда, який наголосив на доцільності демонтажу газопроводу NordStream2. Він продемонстрував, що стратегічне партнерство між Польщею та Україною зміцнилося протягом останніх 6 місяців. Турецький  колега Дуди Реджеп Ердоган вважає, що мир повинен бути встановленим на основі відновлення територіальної цілісності України. Президент Франції Еммануель Макрон підкреслив, що йти на компроміси з Путіним не можна.

Несподівано, хоча в цілому передбачувано до Києва 24 серпня завітав Борис Джонсон. Перебування цього яскравого політика на посаді британського прем'єра добігає кінця (щонайменше у нинішній спробі), проте він ще раз відвідав Київ, поділившись з українцями власною щирою вірою у нашу перемогу.

Потужний подарунок до Дня Незалежності подарували Україні Сполучені Штати. Вони виділили чергову партію військово-технічної допомоги на суму 3 мільярди доларів, аналогічна сума була спрямована через Світовий банк до державного бюджету України. У телефонній розмові президенти України та США обговорили перебіг бойових дій та перспективи подальшої допомоги нашій країні.

Заступник секретаря російської Ради Безпеки Дмітрій Медведєв продовжив каяття колишньої надії російських лібералів. Він вже не перший тиждень намагається робити грізні заяви, які спроможні знаходити відгук хіба що у російській аудиторії. Чого вартує хоча б заява про «півтора сценарії СВО» - повна перемога Росії чи переворот в Україні, який приведе до влади людей, готових виконувати вимоги Кремля. Медведєв у ролі носія імперського дискурсу та войовничого ентузіазму виглядає доволі кумедно, але в путінській Росії на подібні дрібниці вирішили не звертати увагу.

Євген МАГДА, Інститут світової політики

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-