Повені в Пакистані за дві місяці забрали більш як 930 життів

Повені в Пакистані за дві місяці забрали більш як 930 життів

Укрінформ
За минулу добу жертвами повеней у Пакистані стали щонайменше 34 людей, загалом за два місяці кількість загиблих перевищила 900.

Про це повідомляє Anadolu Agency, передає Укрінформ.

За даними Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Пакистану, найбільшу кількість смертей, пов’язаних з повенями, зафіксовано за минулу добу провінціях Сінді та Белуджистан, де загинули 16 та 13 людей відповідно.

Повідомляється також, що протягом останньої доби у двох провінціях вода змила сотні будинків і щонайменше 15 мостів. У багатьох районах країни повністю зупинилося транспортне сполучення та зник мобільний зв’язок.

Читайте також: На півночі Індії повені та зсуви забрали 15 життів

За офіційними даними, загальна кількість жертв повеней у Пакистані з 14 червня сягнула 937 осіб. Однак насправді кількість жертв може бути значно більшою, оскільки багато людей досі вважаються зниклими безвісти.

Міністр зі зміни клімату Шеррі Рехман заявила журналістам, що 30 мільйонів із 220 мільйонів жителів країни внаслідок стихійного лиха опинилися без даху над головою. Сенатор з Белуджистану Саміна Мумтаз своєю чергою повідомила, що кілька районів у постраждалій від повені провінції відчувають серйозну нестачу продовольства.

Читайте також: Кількість жертв злив й паводків у Судані зросла до 83 осіб

Влада Пакистану оголосила в країні режим надзвичайної ситуації та залучила армію до допомоги цивільним адміністраціям у проведенні рятувальних операцій.

Як повідомляв Укрінформ, в сусідньому з Пакистаном Афганістані зафіксовано третю від початку серпня масштабну повінь, внаслідок якої загинули 20 людей.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-