У Мексиці та на Кубі - перші випадки смерті від мавпячої віспи

У Мексиці та на Кубі - перші випадки смерті від мавпячої віспи

Укрінформ
Перші випадки смертей хворих на мавпячу віспу підтверджені на Кубі та в Мексиці.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це пише Reuters.

“Мексика та Куба повідомили про смерть двох людей, інфікованих мавпячою віспою, однак жодна з країн не пов’язує причину смерті із цією вірусною хворобою”, - йдеться у матеріалі.

Читайте також: У Литві зареєстрували вже п'ять випадків мавпячої віспи

Зазначається, що летальні випадки мавпячої віспи під час чинного спалаху є дуже рідкісними, хоча минулого місяця стало відомо про загибель хворих на цю недугу у Бразилії та в Еквадорі.

“Міністерство охорони здоров’я Мексики у вівторок заявило, що експерти розслідують смерть хворого на ВІЛ пацієнта, який помер від септичного шоку й пневмонії після отримання позитивного результату аналізу на мавпячу віспу”, - стверджує Reuters.

Читайте також: Іспанія повідомила про другу смерть від мавпячої віспи

Водночас загиблим на Кубі виявився 50-річний італійський турист. Він з минулого четверга перебував у нестабільному стані, який швидко погіршувався.

“У мінохорониздоров’я звернули увагу на звіт розтину, який називає причиною смерті сепсис, пов’язаний із пневмонією та пошкодженням внутрішніх органів”, - зауважує агентство.

Читайте також: У Китаї поширюється новий вірус, що передається від тварин - ЗМІ

Додамо, що з травня відомо про щонайменше 42 тис. випадків інфікування мавпячою віспою у світі. Недугу вже виявили у понад 80 країнах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-