Гібралтар продасть на аукціоні російську супер'яхту Axioma вартістю $75 мільйонів

Гібралтар продасть на аукціоні російську супер'яхту Axioma вартістю $75 мільйонів

Укрінформ
Заарештована у Гібралтарі російська супер'яхта Axioma вартістю 63 млн фунтів стерлінгів (75 млн доларів) піде з молотка за рішенням суду.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на ВВС.

Яхта була затримана у березні після того, як американський банк JP Morgan заявив, що її власник росіянин Дмитро Пумпянський не виплатив кредит у розмірі 17 млн фунтів стерлінгів (20 млн доларів).

Читайте також: Люксембург заморозив російські активи на понад €4 мільярди

Судно, довжина якого становить 72,5 м, буде виставлено на аукціон у вівторок. Оскільки торги відбуватиметься лише один день, очікується, що воно піде з молотка за меншу суму, ніж його оціночна вартість. Гроші від продажу Axioma підуть на погашення боргу JP Morgan.

На яхті Axioma можуть розміститися 12 осіб у шести каютах, є басейн, джакузі, 3D-кінотеатр, водні мотоцикли, обладнання для підводного плавання й місце для 20 членів екіпажу.

Це перше конфісковане розкішне судно, яке буде продане після запровадження санкцій проти впливових росіян.

Читайте також: Суд Фіджі ухвалив, що США мають вивезти з острова заарештовану суперяхту російського олігарха

58-річний Дмитро Пумпянський, який очолював раду директорів компанії-виробника сталевих труб «ТМК» і статки якого оцінюються в 1,84 млрд фунтів стерлінгів, потрапив під санкції Великої Британії, ЄС і США.

Як повідомлялося, запроваджені Заходом санкції щодо російських олігархів у зв’язку із повномасштабним вторгненням рф в Україну спричинили масовий відтік розкішних яхт із Європи. Деякі з них прямують до Мальдівів, де немає договору про екстрадицію зі США.

Фото: yachtcharterfleet.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-