Філіппіни хочуть придбати американські гелікоптери після відмови від російських

Філіппіни хочуть придбати американські гелікоптери після відмови від російських

Укрінформ
Філіппінський уряд планує придбати важкі вертольоти Chinook у Сполучених Штатів після розриву угоди з росією на суму 227,35 мільйона доларів.

Про це повідомляє Reuters, передає Укрінформ.

У червні Філіппіни скасували угоду про купівлю 16 російських військово-транспортних гелікоптерів Мі-17 через побоювання санкцій США, пов’язаних із вторгненням росії в Україну.

«Скасування цього контракту було зумовлене головним чином війною в Україні. На фоні очікуваних санкцій з боку Сполучених Штатів і західних країн, очевидно, що продовжувати та виконувати цей контракт було не в наших інтересах», — заявив посол Філіппін у США Хосе Мануель Ромуальдес.

Сполучені Штати готові укласти угоду на суму, яку Філіппіни планували витратити на російські гвинтокрили, сказав Ромуальдес, додавши, що угода з Вашингтоном, ймовірно, включатиме технічне та сервісне обслуговування, а також постачання запчастин.

Читайте також: Аргентина закупить винищувачів більш як на $600 мільйонів

Окрім військових угод, Філіппіни під керівництвом нового президента Фердинанда Маркоса-молодшого також хочуть посилення економічних обмінів зі США, зокрема, у сферах виробництва, цифрової інфраструктури та чистої енергії, включаючи модульну атомну енергетику, зазначив посол.

Як повідомляв Укрінформ, за висновками Foreign Policy, Україна обвалила російський бізнес експорту зброї.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-