Під час масштабної пожежі на нафтобазі на Кубі постраждали понад 120 осіб

Під час масштабної пожежі на нафтобазі на Кубі постраждали понад 120 осіб

Відео
Укрінформ
Влучання блискавки спричинило масштабну пожежу на базі зберігання нафти на заході Куби, щонайменше одна людина загинула.

Про це у суботу, 6 серпня, повідомляє ТСН із посиланням на кубинські ЗМІ, передає Укрінформ.

Величезний стовп чорного диму, який здійнявся над нафтобазою, було видно з усіх частин міста.

Місцева газета Girón повідомила, що пожежа сталася в резервуарі місткістю 50 тисяч тонн нафти, який на момент удару блискавки був заповнений на 50 відсотків. Згодом сильний північно-східний вітер спрямував полум'я на ще один резервуар такою ж місткістю із великим обсягом пального.

Згідно з репортажем, який транслювали місцеві телевізійні новини, пожежники намагаються охолодити пошкоджений резервуар, щоб запобігти поширенню полум'я на інші паливні баки.

Наразі повідомляється про одного загиблого, 121 пораненого, 17 зниклих безвісти, понад 1300 людей евакуювали з небезпечної зони. Серед постраждалих - п'ятеро у критичному стані, троє - у важкому.

Читайте також: Пожежа у нічному клубі Таїланду: 13 загиблих, десятки поранених

На місце катастрофи виїхали представники влади, включно із президентом Мігель Діас-Канелем, прем’єр-міністром Мануелем Марреро та іншими урядовцями.

Коли вогонь перекинувся на другий резервуар з нафтою, сталася серія вибухів, від яких постраждав міністр енергетики Куби Ніколас Арронте Крус та пресгрупа, яка його супроводжувала.

Кубинські пожежники продовжують інтенсивну роботу з гасіння масштабної пожежі. Влада звернулася з проханням про допомогу до сусідніх країн — зокрема, Мексики та Венесуели.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-