Білий дім: Байден залишає за собою право удару по терористах в інших країнах

Білий дім: Байден залишає за собою право удару по терористах в інших країнах

Укрінформ
Ліквідація ватажка Аль-Каїди показала можливості та серйозність намірів США боротися з тероризмом, і при потребі глава Білого дому може провести подібну операцію проти будь-якого терористичного угруповання.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Цей удар продемонстрував, наскільки серйозні в нас можливості, наскільки серйозно ми готові захищати наші інтереси», - зазначив Кірбі, додавши, що США продовжать нарощуватимуть свої спроможності в цьому плані.

Кірбі також зауважив, що в Афганістані та загалом у цьому регіоні залишаються представники ядра Аль-Каїди й інших терористичних угруповань. Він зазначив, що тероризм становить загрозу не лише для американців, але й для інших країн.

Читайте також: У США представили новий законопроєкт про визнання росії спонсором тероризму

«Якщо ми знову помітимо загрозу Америці з їхнього боку (Аль-Каїди – ред.) або будь-якого терористичного угруповання, президент залишає за собою право вжити подібних заходів знову», - підкреслив представник Білого дому.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок президент США Джо Байден оголосив про успішно проведену антитерористичну операцію, в результаті якої в Афганістані було ліквідовано лідера Аль-Каїди Аймана аль-Завахірі.

Фото: twitter.com/POTUS

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-