Годинник Гітлера продали на аукціоні за $1,1 мільйона

Годинник Гітлера продали на аукціоні за $1,1 мільйона

Фото
Укрінформ
Годинник, який, як вважають, належав нацистському лідеру Адольфу Гітлеру, був проданий за $1,1 мільйона анонімному учаснику на аукціоні в США. Єврейська спільнота назвала продаж “огидним”.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на британське видання The Independent.

“Проданий на аукціоні Alexander Historical Auctions у США годинник був описаний на вебсайті аукціоніста як «реліквія Другої світової війни історичних масштабів». На годиннику Huber 1930-х років вигравірувано свастику та ініціали AH”, - повідомляє видання.

Золотий наручний годинник Andreas Huber, який, ймовірно, подарували Гітлеру 20 квітня 1933 року на його 44-й день народження, коли він разом із колишнім канцлером Паулем фон Гінденбургом був названий почесним громадянином Баварії. На годиннику є три дати: народження Гітлера, дата, коли він став канцлером, і день, коли нацистська партія перемогла на виборах у березні 1933 року.

Згідно з даними аукціонного дому, годинник був взятий як сувенір, коли близько 30 французьких солдатів штурмували Бергхоф, гірський притулок Гітлера, у травні 1945 року.

Читайте також: Річард Гір продав раритетний кабріолет за $31,7 тисячі для допомоги українцям

Продаж годинника на аукціоні засудили лідери єврейської спільноти. У відкритому листі, підписаному 34 єврейськими лідерами, продаж назвали «огидним» і таким, що популяризує людину, яка вчиняла геноцид та масові вбивства.

Як повідомляв Укрінформ, скульптура Кунса Balloon Monkey (Magenta), представлена Віктором та Оленою Пінчуками, продана на аукціоні Christie's за $11,5 млн. Усі виручені кошти будуть направлені на гуманітарну допомогу Україні.

Фото: Alexander Historical Auctions

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-