США можуть задіяти військові сили під час візиту Пелосі на Тайвань - WP

США можуть задіяти військові сили під час візиту Пелосі на Тайвань - WP

Укрінформ
Пентагон має намір залучити свої військові можливості в Індо-Тихоокеанському регіоні для гарантії безпеки під час очікуваного візиту на Тайвань спікера Палати представників США Ненсі Пелосі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Washington Post.

За даними офіційних осіб, для цього, зокрема, будуть задіяні винищувачі, кораблі, засоби спостереження тощо.

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США Марк Міллі зазначив у середу, що «коли буде ухвалено рішення про поїздку спікера Пелосі чи будь-кого іншого, і надійде прохання про військову підтримку» зроблять «все необхідне для безпечного проведення візиту».

Як повідомлялося, Пелосі збиралася поїхати на Тайвань у квітні, але відклала поїздку, оскільки отримала позитивний результат тесту на COVID-19. Нові дати поїздки поки що не озвучувалися.

Читайте також: Китай посилив войовничу риторику щодо Тайваню – Білий дім

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Зазначається, що в разі поїздки Пелосі Пекін може проводити провокаційні польоти військових літаків у повітряному просторі Тайваню або поблизу нього та посилити військово-морське патрулювання в Тайванській протоці. Китай також може вдатися до якихось дій у регіоні з метою демонстрації сили.

Фото: ANSA/EPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-