У ФБР кажуть, що обладнання Huawei могло викрадати дані Міноборони США

У ФБР кажуть, що обладнання Huawei могло викрадати дані Міноборони США

Укрінформ
ФБР розслідує можливості обладнання китайської компанії Huawei перехоплювати та викрадати дані американських військових та порушувати комунікації Міноборони, в тому числі щодо ядерного арсеналу.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Розслідування фахівців бюро було настільки засекреченим, що деякі представники Білого дому дізналися про нього тільки кілька років по тому. Підозри американських спецслужб викликало обладнання Huawei, встановлене на стільникових вишках поблизу об'єктів американських військових.

Читайте також: Кібератаки з росії: директор ФБР зустрівся з українськими правоохоронцями

Найтривожніше, що виявило ФБР, стосується обладнання китайського виробництва Huawei на вежах стільникового зв’язку поблизу військових баз США на Середньому Заході. Згідно з багатьма джерелами, обізнаними з цією справою, ФБР визначило, що обладнання було здатне перехоплювати та порушувати дуже обмежений зв’язок Міністерства оборони, включно з тим, який використовує Стратегічне командування США, яке контролює ядерну зброю країни.

Хоча широке занепокоєння щодо обладнання Huawei поблизу військових об’єктів США було добре відомо, про існування цього розслідування та його результати раніше не повідомлялося. Воно триває ще з часів адміністрації Обами, розповіли CNN більше десятка джерел, у тому числі діючих і колишніх чиновників національної безпеки. Усі вони говорили на умовах анонімності, оскільки не мали права говорити публічно.

Читайте також: ФБР розслідує, як американська електроніка потрапила в російське озброєння - ЗМІ

Поки не ясно, чи розвідувальна спільнота визначила, чи дійсно якісь дані були перехоплені та відправлені назад до Пекіна з цих веж. Джерела, обізнані з проблемою, кажуть, що з технічної точки зору неймовірно важко довести, що певний пакет даних було вкрадено та надіслано за кордон.

Читайте також: Канада заборонила Huawei будувати 5G інфраструктуру

Тим часом уряд Китаю рішуче заперечує будь-які спроби шпигувати за США. Huawei у заяві для CNN також спростувала, що її обладнання здатне працювати в будь-якому діапазоні зв’язку, виділеному міністерству оборони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-