Молдова та Румунія вперше зберуть спільне засідання парламентів

Молдова та Румунія вперше зберуть спільне засідання парламентів

Укрінформ
Парламенти Молдови та Румунії вперше у своїй історії проведуть спільне засідання.

Про це заявив речник молдовського парламенту Ігор Гросу на прес-конференції за підсумками зустрічі з головою палати депутатів парламенту Румунії Іоном-Марчелом Чолаку, який прибув з візитом до Кишинева, повідомляє NewsMaker, передає Укрінформ.

Гросу не уточнив дату наміченого засідання, але зазначив, що це станеться найближчим часом.

«Ми організуємо перше спільне засідання парламентів Румунії та Молдови. Радий повідомити, що воно відбудеться у Кишиневі. Це чіткий сигнал підтримки нинішньої влади... Румунія завжди була на боці Молдови. Я впевнений, що разом ми зможемо створювати історію наших країн», – наголосив речник молдовського парламенту.

Читайте також: Зеленський прийняв вірчі грамоти у послів США, Індії та Молдови

Під час візиту до Кишинева Іон-Марчел Чолаку також зустрінеться з президентом Майєю Санду та прем'єр-міністром Наталією Гаврилицею. Чолаку зазначив, що має намір обговорити з ними ситуацію в регіоні, безпеку на кордонах Молдови та можливе вирішення проблеми черг вантажного транспорту на молдовсько-румунському кордоні.

Як повідомляв Укрінформ, керівники митних адміністрацій України та Республіки Молдова домовилися про оптимізацію перетину спільного кордону.

Фото: NewsMaker

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-