Молдовські прокурори просять арештувати Додона на 30 діб

Молдовські прокурори просять арештувати Додона на 30 діб

Укрінформ
Антикорупційна прокуратура Молдови 25 травня вимагає попереднього арешту експрезидента Ігоря Додона та ще одного обвинуваченого, затриманих напередодні у справі про «кульок».

Як повідомляє Укрінформ, інформацію підтвердила NewsMaker представник Генеральної прокуратури Маріана Керпек.

Прокурори запропонували помістити обвинувачених під арешт на 30 діб. Тепер суд має призначити дату засідання, на якому розглянуть цей запит.

24 травня прокурори провели більш як десять обшуків у справі експрезидента Ігоря Додона. Зазначається, що обшуки проходили в рамках справи, відомої як справа "Кульок". За словами представників Генпрокуратури, справу порушено за обґрунтованою підозрою у скоєнні злочину, передбаченого ст. 324 (пасивна корупція), ст. 181/2 (отримання фінансування політичної партії від злочинної організації), ст. 337 (державна зрада) та ст. 330/2 (незаконне збагачення).

Читайте також: Додона оштрафували за носіння георгіївської стрічки

Вдень члени та прихильники Партії соціалістів (ПСРМ) влаштували протест перед будинком парламенту. Виконавчий секретар формування Влад Батринча заявив, що обшук у Додона - це «політичне шоу», а влада намагається залякати опозицію. У свою чергу, у правлячій партії PAS зазначили, що «підтримують незалежну юстицію».

Після обшуків Додона затримали на 72 години.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-