Прем’єр Шрі-Ланки пішов у відставку, у країні ввели комендантську годину

Прем’єр Шрі-Ланки пішов у відставку, у країні ввели комендантську годину

Укрінформ
Прем’єр-міністр Шрі-Ланки Махінда Раджапакса в понеділок оголосив про свою відставку на фоні найгіршої в історії країни економічної кризи.

Як передає Укрінформ із посиланням на Bloomberg, про це повідомила пресслужба прем’єра.

Зазначається, що президент країни й водночас брат Раджапакси прийняв відставку прем’єра, яка призвела до розпуску федерального уряду та викликала питання щодо наступного очільника перемовин з Міжнародним валютним фондом щодо виділення коштів для закупівлі Шрі-Ланкою продуктів харчування та бензину.

Водночас у понеділок у країні на фоні протестів проти стрімкого зростання цін на паливо і вимоги розпуску уряду оголосили про введення комендантської години.

За інформацією деяких місцевих ЗМІ, у Коломбо для придушення протестів залучили військових.

Криза в Шрі-Ланці почалася внаслідок коронавірусної пандемії, яка позбавила країну доходів від туризму та грошових переказів. Внаслідок цього Шрі-Ланка не змогла імпортувати товари першої необхідності та уряд ввів широку заборону на імпорт, аби зберегти свої валютні резерви та використати їх для обслуговування боргів, які країна зараз прострочила.

Читайте також: Поліція відкрила вогонь по протестувальниках на Шрі-Ланці: є загиблий

Наразі в країні є гостра нестача їжі та палива, тривалі щоденні відключення електроенергії. Люди вийшли на протести, які з економічних швидко переросли в політичні, з вимогою звільнити уряд країни та внести поправки в Конституцію Шрі-Ланки задля скасування широких виконавчих повноважень президента країни.

Фото: PTI

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-