Байден планує йти на другий президентський термін – The Hill

Байден планує йти на другий президентський термін – The Hill

Укрінформ
Президент США Джо Байден сказав у розмові з колишнім главою Білого дому Бараком Обамою, що планує балотуватися на виборах 2024 року для переобрання на другий термін.

Про це повідомило 19 квітня видання The Hill із посиланням на два джерела, обізнаних зі змістом розмови, передає Укрінформ.

«Зізнання (Джо Байдена – ред.) Обамі є останньою ознакою того, що Байден, скоріше за все, балотуватиметься на другий термін», - зазначається в повідомленні.

Видання нагадує, що нинішній американський лідер висловлював такий намір і раніше. Зокрема, в березні цього року під час пресконференції в Брюсселі Байден зазначив, що йому «дуже пощастить», якщо на наступних виборах проти нього знову виступатиме Дональд Трамп.

«Байден хоче балотуватися, і він про це говорить усім дуже чітко», - зауважив один зі співрозмовників американського видання.

Читайте також: В ОП вважають, що Байдену варто на власні очі побачити наслідки злочинів рф в Україні

Чиновник також зазначив, що, попри хиткі рейтинги Байдена зараз, він усе ж залишається найбільш вірогідним кандидатом від Демократичної партії для перемоги над Трампом.

Як повідомлялося, Джо Байден є найстаршим президентом в історії США - він вступив на посаду у 78-річному віці. У 2024 році йому має виповнитися 82 роки.

За останнім опитуванням CNBC від минулого тижня, наразі лише 38% американців схвалюють роботу кабінету нинішнього глави Білого дому.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-