путін перестав довіряти шойгу, помічники йому брешуть - NYT

путін перестав довіряти шойгу, помічники йому брешуть - NYT

Укрінформ
Між путіним та міністерством оборони рф «зараз існує постійна напруженість», а помічники російського президента дезінформували його про хід війни проти України.

Про це пише The New York Times із посиланням на дані американської розвідки. передає Укрінформ.

Згідно з даними американської розвідки, «дезінформація породила недовіру й посилила напруженість між путіним та його міністром оборони сергієм шойгу, який колись був одним з найдовіреніших членів найближчого кола у Кремлі», зазначає видання.

Американські посадовці заявили, що сувора ізоляція путіна під час пандемії та його готовність публічно засуджувати радників сприяли тому, що він отримував неповні або надто оптимістичні звіти про успіхи російських військ. І, мабуть, справді не знав, що армія рф використовувала призовників в Україні, і вони були серед загиблих.

Зазначається, що оприлюднення секретної інформації стало частиною багатомісячної кампанії інформаційної війни, яку проводять адміністрація президента Джо Байдена та американські спецслужби з метою протидії російській пропаганді.

24 лютого російський президент володимир путін розпочав широкомасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та Криму. Вони руйнують міста, обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, житлові будинки, вбивають мирне населення, вчиняють злочини проти людяності.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Україна офіційно направила позов проти російської федерації до Міжнародного суду ООН у Гаазі.

США, Європейський Союз та інші країни застосували санкції проти країни-агресора, міжнародна ізоляція якої посилюється з кожним днем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-