Штати припускають можливість виключення росії з G20

Штати припускають можливість виключення росії з G20

Укрінформ
США вважають, що питання членства росії у «Групі двадцяти» (G20) вже не може розглядатися у звичайному форматі, тож готові розпочати консультації з партнерами по цій організації щодо можливого виключення рф.

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Щодо питання G20, я скажу так: ми вважаємо, що для росії вже не може бути звичного для неї порядку справ у міжнародних інституціях та міжнародному співтоваристві», - зазначив радник Байдена.

За його словами, стосовно конкретних установ і конкретних рішень, у тому числі членства росії у G20, «ми б хотіли провести консультації з нашими союзниками, з нашими партнерами в цих установах, перш ніж робити будь-які подальші заяви».

24 лютого рф розпочала повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська одночасно перетнули українські кордони з півночі, сходу та з Криму. Вони руйнують міста, вбивають мирне населення, обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, ракети влучають у житлові будинки українців.

В Україні запроваджено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію. Збройні сили України за підтримки всього народу мужньо протистоять агресії.

Фото: flickr.com/palaciodoplanalto

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-