Макрон не зміг переконати путіна припинити вогонь в Україні

Макрон не зміг переконати путіна припинити вогонь в Україні

Укрінформ
Президент Франції Еммануель Макрон 22 березня провів телефонну розмову з володимиром путіним, під час якої обговорювалася ситуація в Україні.

Про це повідомляє RFI з посиланням на Єлисейський палац, повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, розмова тривала близько години, проте в ході її Макрону не вдалося вмовити путіна піти на припинення вогню.

"Домовленості поки що немає, але президент (Макрон - ред.), як і раніше, переконаний у необхідності продовжувати свої зусилля... Немає іншого виходу, крім припинення вогню та сумлінних переговорів росії з Україною. Президент Республіки стоїть поряд з Україною", - йдеться у пресрелізі Єлисейського палацу.

Зазначається, що це вже восьма телефонна розмова Макрона з путіним після повномасштабного вторгнення рф в Україну.

Пресслужба Кремля також повідомила про цю розмову, вказавши, що вона відбулася "за ініціативи французької сторони" і була присвячена "ситуації в Україні, включаючи поточні переговори" між російськими та українськими представниками.

Раніше Президент Володимир Зеленський повідомив, що переговори між Україною та російською федерацією, які відбуваються фактично щодня, просуваються дуже складно. Він також подякував усім міжнародним посередникам, які борються за Україну.

Як повідомлялося, президент рф володимир путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні введено воєнний стан та оголошено загальну мобілізацію.

Фото: Philippe Wojazer/Pool

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-