У Гібралтарі затримали яхту російського мільярдера – ЗМІ

У Гібралтарі затримали яхту російського мільярдера – ЗМІ

Укрінформ
У Гібралтарі пришвартувалася та була затримана місцевою владою яхта Axioma, яка, за повідомленнями ЗМІ, належить власнику російської металургійної компанії ТМК мільярдеру Дмитру Пумпянському.

Як передає Укрінформ, відповідні докази зібрало агентство Reuters.

Зазначається, що журналісти зазнімкували, як 72-метрове судно під прапором Мальти пришвартувалося в Гібралтарі.

Як повідомляють журналісти, згідно з даними «панамських документів», Пумпянський є бенефіціаром холдингу British Virgin Islands, якому належить яхта Axioma. Ряд інших розслідувачів, зокрема, журналісти Forbes та спеціалізованого видання Superyacht Fan, також називають російського олігарха власником судна.

Згідно з заявами уряду Гібралтару, Axioma попросила дозволу зайти в порт і «підтверджено, що була заарештована провідним міжнародним банком у Верховному суді Гібралтару».

Повідомляється, що яхта відчалила від берегів острова Антигуа в Карибському морі 27 лютого та три тижні перетинала Атлантичний океан перед тим, як зайти в Гібралтар.

Як зазначалося, введені Заходом санкції щодо російських олігархів у зв’язку із вторгненням рф в Україну 24 лютого спричинили масовий відтік розкішних яхт із Європи, причому деякі з них прямують до Мальдів, де немає договору про екстрадицію зі США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-