Команда Навального розповіла про 140-метрову яхту путіна за $700 мільйонів

Команда Навального розповіла про 140-метрову яхту путіна за $700 мільйонів

Укрінформ
Екіпаж супер'яхти "Шехерезада", яка коштує 700 млн доларів, значною мірою сформований зі співробітників російської федеральної служби охорони. Це може свідчити, що її власником є ​​президент росії володимир путін.

Як повідомляє Укрінформ, про це йдеться у розслідуванні команди Олексія Навального у текстовому та відеоваріанті.

Згідно з ним, 140-метрова супер'яхта була спущена на воду в 2020 році на верфі в Німеччині. Вона – одна з найбільших у світі у своєму класі, її офіційний власник невідомий.

Газета The New York Times ще в середині березня з посиланням на джерела повідомила, що американські чиновники пов'язують її з президентом росії володимиром путіним. Газета розповіла, що яхта двічі, влітку 2020 та 2021 року, плавала в Сочі. Там розташована резиденція путіна, де він проводить багато часу. Про зв'язок яхти з президентом росії повідомляв один з колишніх членів екіпажу.

Команді Навального вдалося ознайомитись зі списком членів екіпажу яхти. З'ясувалося, що всі вони, крім капітана, є громадянами росії. Перший помічник, боцман, помічник боцмана, кілька охоронців та ще кілька членів екіпажу виявилися діючими співробітниками ФСО, йдеться у розслідуванні. У багатьох з них адресою зазначена військова частина ФСО в Сочі.

Лише на перших аркушах списку майже половина з 23 членів екіпажу мають відношення до ФСО. Їхні коментарі в розслідуванні не наводяться. Раніше капітан судна Гай Беннет-Пірс заявляв журналістам, що путін не є власником "Шехерезади" і що президент росії на ній не бував. Капітан відмовився називати власника.

Якщо зв'язок судна з путіним буде доведено, воно буде заарештовано, оскільки проти президента рф запроваджено персональні санкції Євросоюзу. Зараз супер'яхта знаходиться в Маріна-ді-Каррара в Тоскані (Італія), станом на середину місяця вона проходила ремонт у сухому доці.

У лютому з порту Гамбурга в Калінінград перейшла 82-метрова супер'яхта "Грейсфул", яку також пов'язують з путіним. Через два тижні після того, як яхта зайшла в Калінінградськуої затоки, Володимир Путін оголосив про війну з Україною.

Як повідомлялося, президент Росії путін 24 лютого оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну.

В Україні запроваджено військовий стан та оголошено загальну мобілізацію. Країна дає відсіч загарбникам.

Після початку війни росія була піддана масштабним та всебічним санкціям з боку світової спільноти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-