Роскомнагляд вимагає від Google припинити трансляцію «антиросійських роликів» в YouTube

Роскомнагляд вимагає від Google припинити трансляцію «антиросійських роликів» в YouTube

Укрінформ
Російське наглядове відомство роскомнагляд зажадало від Google "у максимально короткі терміни" припинити "поширення загроз" на адресу росіян та трансляцію "антиросійських роликів" у Ютубі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Медузу.

Заявлено, що користувачам відеохостингу YouTube транслюються рекламні ролики із закликами виводити з ладу залізничні комунікації рф та рб. У зв'язку з цим роскомнагляд стверджує, що дії адміністрації YouTube, нібито, «мають терористичний характер і загрожують життю та здоров'ю російських громадян».

Які саме ролики має на увазі ркн, не пояснюється. Можна припустити, що йдеться про заклики радника голови Офісу Президента України Олексія Арестовича оголосити «тотальну рейкову війну» загарбникам на чотирьох напрямках, порушивши постачання окупаційної армії залізницями на українській території.

На думку відомства, американські компанія Google і Meta (материнська компанія Facebook і Instagram, вже заблокованих в росії) зайняли останніми тижнями «чітко виражену антиросійську позицію» і беруть участь у поширенні «людиноненависницьких закликів» на адресу росіян.

Раніше генпрокуратура росії вимагала визнати Meta «екстремістською організацією» через рішення компанії не видаляти заклики в дусі «смерть російським окупантам».

Як відомо, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Російські війська обстрілюють та знищують ключові об'єкти інфраструктури, здійснюють масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

В Україні запроваджено воєнний стан, оголошено загальну мобілізацію, країна дає відсіч загарбникам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-