Макрон планує збільшити фінансування армії

Макрон планує збільшити фінансування армії

Укрінформ
Чинний президент Франції Еммануель Макрон, який балотується на другий термін, вважає за необхідне посилити армію і здатність Франції реагувати на серйозні кризи та пропонує більше інвестувати в армію.

Про це він заявив, представляючи свою виборчу програму, повідомляє кореспондент Укрінформу із посиланням на BFMTV.

Зокрема, Макрон відзначив зростання за його каденції інвестицій до бюджету Міністерства оборони, які у 2017 році становили 32,3 мільярда євро та мають сягнути 50 мільярдів євро у 2025-му.

Щоб упоратися з «новими типами конфліктів», зокрема у космічній сфері або кіберпросторі, Макрон заявив про необхідність “реінвестувати в передові технології” та “консолідувати повноцінну модель армії”.

“Ми є єдиною справжньою повноцінною армією в Західній Європі. Нам потрібно активізувати наші інвестиції, щоб мати можливість протистояти війні високої інтенсивності, яка може повернутися на наш континент. У нас є засоби”, - заявив Макрон.

Він також пропонує подвоїти кількість резервістів.

«У більш широкому плані я хотів би мати можливість запровадити план громадянської мобілізації для посилення нашої стійкості, який передбачатиме зміцнення національних стратегічних резервів, перелік навичок французьких добровольців, які будуть мобілізовані у випадку серйозних криз, а також потужності ключових компаній», – сказав Макрон.

Як повідомлялося, чергові президентські вибори у Франції відбудуться 10 і 24 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-