У Грузії знесли голову пам'ятника Сталіну

У Грузії знесли голову пам'ятника Сталіну

Укрінформ
У селі Варіані Горійського району активісти знесли голову пам'ятника Сталіну.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Грузія Online.

За повідомленнями ЗМІ, це була акція громадських активістів, які відбили цю частину пам'ятника молотком.

Пам'ятник Сталіну було встановлено 19 лютого на приватній території біля ресторану, який належить Георгію Канделакі – це бізнесмен, наближений до правлячої партії «Грузинська мрія», у минулому відомий боксер.

Вже наступного дня після того, як повідомлення про пам'ятник з'явилися у ЗМІ, громадські активісти облили пам'ятник червоною фарбою. Після цього скульптуру знову перефарбували у бронзовий колір.

На батьківщині Сталіна – у Горі, а також у прилеглих селах і раніше були зафіксовані поодинокі випадки встановлення пам'ятників або погруддя комуністичному вождеві. Практично всі ці об'єкти рано чи пізно громадські активісти обливають фарбою або роблять непридатними іншими способами.

І цього разу деякі жителі Варіані сказали журналістам, що вони не проти пам'ятника, бо у їхньому селі «поважають Сталіна». Проте інші жителі Горі, а також сотні користувачів соціальних мереж у Грузії висловили обурення встановленням пам'ятника.

У 2011 році в Грузії було ухвалено поправку до конституції «Хартія свободи», яка забороняє використання символіки, що пропагує комуністичну та фашистську ідеології.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-