У центрі Москви затримали учасників антивоєнних пікетів

У центрі Москви затримали учасників антивоєнних пікетів

Укрінформ
У Росії на Пушкінській площі в центрі Москви під час проведення одиночних антивоєнних пікетів поліція затримала шістьох активістів, яких доставили до ВВС "Міщанський".

Як передає Укрінформ, про це повідомляє правозахисний портал ОВД-инфо.

Силовики затримали Олексія Бєлєнкіна, Михайла Лейпунського, Григорія Шеянова, Тетяну Козлову, Ольгу Зелікіну та Дар'ю Маслєннікову. Дехто з них стояв у пікеті проти війни з Україною, інші – в момент затримання просто перебували на площі.

На всіх затриманих, крім Олексія Бєлєнкіна, склали протоколи за статтею про порушення правил участі в акції та відпустили з відділку. Бєлєнкіна залишили на ніч, на нього склали протокол за статтею про повторне порушення мітингового законодавства (після трьох подібних порушень у РФ можуть відкрити кримінальну справу, яка може закінчитися реальним терміном).

Напередодні, у вівторок, у Москві біля будівлі Адміністрації президента Росії було затримано муніципального депутата столиці Сергія Цукасова і музиканта Кирила Медведєва, які проводили одиночні пікети проти війни з Україною.

Читайте також: МЗС радить українцям терміново виїхати з Росії

Як повідомляв Укрінформ, президент Росії Володимир Путін 21 лютого оголосив про визнання незалежності маріонеткових утворень "Л/ДНР" і підписав відповідні укази.

Водночас він звинуватив Україну в ескалації нинішньої ситуації в ОРДЛО. Свій виступ Путін завершив погрозою Україні, яка, за його словами, нібито діє на Донбасі агресивно. Пізніше президент РФ заявив, що РФ визнає псевдореспубліки ОРДЛО у межах Луганської та Донецької областей.

У вівторок Держдума і Рада Федерації Росії ратифікували договори з маріонетковими утвореннями "Л/ДНР" про дружбу та взаємодопомогу, зокрема військову.

Також Рада Федерації одностайно схвалила запит президента РФ Володимира Путіна про використання російських військових за кордоном.

Президент США Джо Байден у вівторок оголосив про рішення запровадити перший пакет санкцій проти Росії, а також заявив, що Вашингтон і надалі надаватиме підтримку Україні, зокрема військову. Згодом стало відомо, що глави МЗС країн ЄС погодили новий пакет санкцій проти Росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-