Трампа та його дітей допитають у справі про фінансове шахрайство

Трампа та його дітей допитають у справі про фінансове шахрайство

Укрінформ
Генеральний прокурор штату Нью-Йорк Летиція Джеймс допитає експрезидента США Дональда Трампа і двох його дорослих дітей Дональда та Іванку під присягою в рамках цивільного розслідування його бізнесу.

Про це повідомляє New York Nimes, передає Укрінформ.

Відповідну постановив ухвалив суддя в четвер. Трампи мають бути допитані протягом трьох наступних тижнів. Раніше вони уникали допиту.

Розслідування Джеймс і паралельна кримінальна справа, яку веде окружний прокурор Мангеттена, стосуються використання фінансових звітів Трампа для неправомірного завищення вартості своїх активів для отримання вигідних кредитів.

Відзначається, що Джеймс виявила «численні докази можливих фінансових махінацій» експрезидента.

«Сьогодні справедливість перемогла. Ніхто не стоїть вище закону», - зазначила Джеймс.

Своєю чергою Трамп відкинув усі звинувачення й послався на політичну упередженість генпрокурора штату. «Це продовження найбільшого полювання на відьом в історії. Я не можу досягти справедливого слухання у Нью-Йорку через ненависть до мене суддів і судової системи», - заявив він.

Джеймс повідомила, що зібрала значні викривальні докази щодо сімейного бізнесу Трампа й звинуватила Trump Organization в «шахрайських діях».

Вона оприлюднила лист, у якому бухгалтерська фірма Трампа Mazars USA зізналася, що його фінансові звіти за 2011-2020 роки були недостовірними.

Окружний прокурор Мангеттена Елвін Брегг, який також розслідує справу Трампа, раніше зазначив, що експрезидент використовував фінансові звіти для введення в оману своїх кредиторів щодо вартості його готелів, гольф-клубів та іншої власності.

Читайте також: Трамп заперечує, що змивав в унітаз документи у Білому домі

Розслідуванням діяльності Трампа займаються щонайменше три прокурори – два у Нью-Йорку й один в Атланті, де окружний прокурор скликав велике журі в рамках розслідування його спроб скасувати результати президентських виборів 2020 року в штаті Джорджія.

За даними видання, судове рішення, ухвалене в четвер, стало останнім у низці значних юридичних поразок Трампа. Зокрема, у справах щодо приховування фінансових документів від окружного прокурора Мангеттена, блокування перевірки комітетом Конгресу документів Білого дому в рамках розслідування нападу на Капітолій 6 січня і намагання скасувати результати виборів.

Фото: The White House

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-