У Грузії стався потужний землетрус магнітудою 6,2

У Грузії стався потужний землетрус магнітудою 6,2

Укрінформ
У Грузії 13 лютого о 22:25 за місцевим часом (20:25 за Києвом) стався землетрус магнітудою 6,2 бала. Поштовхи відчувалися також у Вірменії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на «Эхо Кавказа».

Землетрус відчувався і на сході, й на заході Грузії. Його епіцентр розташовувався на півдні країни в районі села Самеба у Дманіському муніципалітеті. У місцевій адміністрації повідомили, що в регіоні обійшлося без руйнувань.

Водночас повідомляється, що після землетрусу в місті Дманісі зникла електрика, проте її вже відновили. Сильні поштовхи відчули також жителі столиці Грузії Тбілісі та інших міст. Підземні поштовхи відчувалися також у Вірменії, зокрема, у столиці країни Єревані, а також у містах Гюмрі та Ванадзорі. Там також у деяких районах зникла електрика.

Останнім часом грузинське село Самеба стало активною сейсмічною зоною. Підземні поштовхи там відбуваються майже щодня. Найсильніший землетрус там за останні місяці зафіксували 16 серпня 2021 року. Його магнітуда становила 5,1 бала.

Читайте також: В Індонезії стався потужний землетрус

Своєю чергою Вірменія повідомляє, що ввечері 13 лютого стався землетрус магнітудою 5,2 на її кордоні з Грузією. Епіцентр підземних поштовхів розташовувався за 16 км на північний схід від вірменського міста Бавра. Сила поштовхів в епіцентрі становила 6-7 балів. Інформації про постраждалих і пошкодження наразі немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-