Косово запровадило санкції проти режиму Лукашенка

Косово запровадило санкції проти режиму Лукашенка

Укрінформ
Уряд Косово вирішив запровадити санкції проти 183 фізичних та 26 юридичних осіб, що мають зв’язки з Білоруссю та самопроголошеним президентом країни Олександром Лукашенком. 

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Euractiv.

Будь-які активи, що належать цим фізичним та юридичним особам у Косові, будуть заморожені, їм не буде дозволений в’їзд до Косова. Так само громадянам та організаціям Косова заборонено вести бізнес з підсанкційними особами.

Заступник міністра закордонних справ Косова Ліза Гаші заявила, що усіх цих заходів було вжито у координації з ЄС, США та Канадою.

Читайте також: Зеленський прокоментував погрози Лукашенка перекрити Україні постачання пального й електрики

«Завжди пам’ятаючи про нашу мету сприяти та захищати мир, демократію та права людини, ми прийняли рішення, що сприятиме продовженню тісної співпраці зі США, ЄС та нашими міжнародними партнерами», – сказала Гаші.

Минулого року ЄС схвалив комплекс санкцій проти режиму Лукашенка «через триваючі порушення прав людини та інструменталізацію (організацію потоку - ред.) мігрантів».

Як повідомлялося, 9 серпня 2020 року у Білорусі відбулися президентські вибори, за підсумками яких Олександр Лукашенко був оголошений переможцем. Після цього в країні почалися масові протести проти фальсифікації результатів виборів.

Більшість демократичних країн світу, зокрема Україна, не визнають легітимність диктаторського режиму.

Читайте також: Без Росії – нікуди: як Лукашенко вкотре показав, що є ворогом України

Владні структури Білорусі жорстоко придушують виступи народу та протести, застосовують репресії та тортури проти представників опозиції та громадян країни.

ЄС застосував особисті та секторальні санкції проти режиму Лукашенка у зв'язку з масовими та кричущими порушеннями прав людини у Білорусі

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-