Проти оточення Трампа подали до суду за спроби залякування

Проти оточення Трампа подали до суду за спроби залякування

Укрінформ
Свідок у процесі щодо імпічменту Дональда Трампа підполковник у відставці Олександр Віндман подав позов проти близького оточення експрезидента США з обвинуваченнями у змові та спробах залякування.

Про це пише The Hill із посиланням на судові документи, передає Укрінформ.

«У позові на 73 сторінках, поданому до федерального суду в Вашингтоні (округ Колумбія), Віндман стверджує, що після його виклику (на слухання з імпічменту в Конгресі США - ред.) він став мішенню «небезпечної кампанії залякування свідків з боку президента Трампа та групи змовників», - зазначається в повідомленні.

Віндман указує, зокрема, що старший син Дональда Трампа, його особистий адвокат (на той час) Руді Джуліані, а також кілька тодішніх радників Білого дому вдалися до змови, з метою залякати його та змусити не давати свідчення проти президента. Проте він виступив свідком у процесі імпічменту та поплатився за це звільненням з Білого дому і згодом був вимушений залишити Збройні сили США.

Крім того, колишній підполковник стверджує, що спільники Трампа доклали руку, аби помститися його братові-близнюку Євгену, - його теж посунули зі служби в Білому домі.

Читайте також: У Байдена заявляють, що Трамп намагався підірвати конституцію США

Скарга Олександра Віндмана, який вимагає відшкодування збитків, містить обвинувачення за двома пунктами - щодо змови з метою залякування свідків, а також помсти за правдиві свідчення.

Як повідомляв Укрінформ, процес першого імпічменту Дональда Трампа, пов’язаний з Україною, був ініційований восени 2019 року. Брати Віндмани, сім'я яких переїхала до США з України, зіграли помітну роль у підтвердженні аргументів про те, що Трамп намагався тиснути на Президента України шляхом призупинення оборонної допомоги, затвердженої Конгресом США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-