Гебреїсуса висунули на посаду гендиректора ВООЗ на другий термін

Гебреїсуса висунули на посаду гендиректора ВООЗ на другий термін

Укрінформ
Виконавчий комітет Всесвітньої організації охорони здоров’я висунув Тедроса Аданома Гебреїсуса на посаду генерального директора ВООЗ на другий термін.

Як передає Укрінформ, це рішення члени виконкому ухвалили у вівторок на його 150-й сесії в Женеві, повідомляє ВООЗ у Твіттері.

Голосування за його кандидатуру відбудеться на 75-й Всесвітній асамблеї охорони здоров'я у травні цього року.

На цей час Гебреїсус є єдиним претендентом на найвищу посаду у ВООЗ.

Читайте також: Майже половину населення світу вакцинували проти коронавірусу – ВООЗ

Як повідомляв Укрінформ, Гебреїсус був обраний гендиректором ВООЗ 2017 року. Минулого року ЗМІ вже писали, що він планує балотуватися вдруге на посаду генерального директора.

Його перебування на посаді генерального директора ВООЗ ознаменувалося серйозними надзвичайними ситуаціями в галузі охорони здоров’я. Через рік після його вступу на посаду в Демократичній Республіці Конго спалахнула хвороба Ебола. Перш ніж її вдалося повністю ліквідувати, розпочалася пандемія COVID-19.

Поводження ВООЗ із пандемією було предметом жорстокої критики з боку експрезидента США Дональда Трампа, який вважав, що ВООЗ занадто поблажливо поставилося до Китаю в перші дні спалаху ковіду. Врешті США заявили про вихід із ВООЗ на знак протесту. (Президент Джо Байден скасував це рішення.)

Читайте також: ВООЗ: Світ перебуває на критичному етапі пандемії COVID-19

Процес виборів керівника ВООЗ на термін з 2022 по 2027 рік розпочалося у квітні минулого року, коли ВООЗ розіслала лист, інформуючи держави-члени про те, що вони можуть висувати кандидатів. Якщо є кілька кандидатів, виконавча рада ВООЗ проводить попередній відбір і залишає не більш як трьох у списку. Держави-члени обиратимуть генерального директора з цього списку на Всесвітній асамблеї охорони здоров’я 2022 року. Членами ВООЗ є 194 країни, у тому числі Україна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-