Президент Казахстану звільнив голову ЦВК – ще одного родича Назарбаєва

Президент Казахстану звільнив голову ЦВК – ще одного родича Назарбаєва

Укрінформ
Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв звільнив із посади голови Центральної виборчої комісії родича ексглави країни Нурсултана Назарбаєва Беріка Імашева.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті президента Казахстану.

«Указом глави держави Імашева Беріка Мажитовича звільнено з посади голови Центральної виборчої комісії Республіки Казахстан», - йдеться у повідомленні.

Як пише Vlast.kz, Імашев очолював ЦВК із вересня 2016 року. Був переобраний на цю посаду минулого року.

61-річний Імашев у різні роки був очільником Мін'юсту, заступником керівника адміністрації президента, секретарем Ради безпеки.

Його дочка Аїда майже 20 років одружена з онуком Нурсултана Назарбаєва Нуралі Алієвим. Імашев - один із кількох родичів колишнього президента, які втратили свої посади після січневих подій у Казахстані.

Єдиною, хто наразі зберіг свою посаду, залишається старша дочка Назарбаєва - Даріга - вона депутат мажилісу від правлячої партії "Нур Отан".

Читайте також: Влада Казахстану заявила про $313,6 мільйона збитків через протести

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

За офіційними даними, під час протестів у Казахстані щонайменше 227 людей загинули. Затримані – понад 9 тис. осіб

19 січня президент Токаєв скасував надзвичайний стан у країні.

Читайте також: Ексміністр енергетики Казахстану перейшов до опозиції режиму Назарбаєва

Раніше у відставку пішли три зяті Назарбаєва. Також Токаєв звільнив із посади першого заступника голови Комітету національної безпеки племінника Назарбаєва Самата Абіша.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-