У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані стався блекаут через аварію

У Казахстані, Киргизстані та Узбекистані стався блекаут через аварію

Укрінформ
У містах Казахстану, Киргизстану та Узбекистану у вівторок відбулося масштабне відключення електрики.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ORDA.kz у Телеграмі.

"Електрики немає в Шимкенті, Таразі, Туркестанській області, в деяких районах Алмати, а також у столиці Киргизстану - Бішкеку, місті Оші і навіть у головному місті Узбекистану - Ташкенті", - йдеться у повідомленні.

В акіматі Алмати повідомили, що відключення трапилося на лінії АТ "KEGOC" (акціонерне товариство "Казахстанська компанія з управління електричними мережами").

«25 січня 2022 року об 11:59 год (за часом Нур-Султана – ред.) через значний аварійний дисбаланс, створений енергосистемою Центральної Азії (Узбекистан, Киргизстан), трапився накид потужності на транзит електроенергії 500 кВ «Північ-Схід-Південь Казахстану». В результаті стався аварійний поділ транзиту "Північ-Схід-Південь Казахстану" з погашенням значної частини споживачів Південної зони Казахстану. Обсяг обмежень становить близько 1 500 мегават. Наразі системним оператором АТ «KEGOC» вживаються заходи щодо ліквідації аварії», - йдеться у заяві АТ «KEGOC».

Мешканці Алмати повідомляють, що у деяких районах відсутні інтернет та мобільний зв'язок. Онлайн-уроки у школярів призупинені.

У Міненерго Узбекистану підтвердили, що в країні стався перебій в електропостачанні.

«Сьогодні, 25 січня, об 11:00 (за місцевим часом – ред.) у деяких регіонах країни трапилося масштабне відключення електроенергії. Наразі фахівці працюють над усуненням несправності», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Сильний шторм приніс потужний снігопад у США - тисячі людей без світла

Також там додали, що відключення електроенергії у Центральній Азії відбулося через аварію на території Казахстану.

Читачі Orda.kz пишуть, що, крім електрики, у Ташкенті спостерігаються проблеми з опаленням і водою.

Як пише Zakon.kz, аеропорт Ташкента через відключення електроенергії тимчасово не приймає рейсів. Аеропорт Бішкека перейшов на автономне енергозабезпечення, на даний момент працює.

Подробиці з'ясовуються.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-