Оксфордські дослідники назвали «дитяче» слово року

Оксфордські дослідники назвали «дитяче» слово року

Укрінформ
Видавництво Оксфордського університету Oxford University Press оголосило дитячим словом 2021 року «anxiety» (тривога/тривожність).

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на сайт видавництва.

Як зазначається, з огляду на поширений вплив COVID-19 на освіту дітей та зростання обізнаності про ментальне здоров’я дітей як ключову проблему вдома та в школах, темою дослідження у 2021 році вибрали добробут і здоровʼя.

В ході опитування за участю понад 8 тисяч дітей із 85 шкіл Великої Британії їх попросили вибрати найкраще слово для опису психічного здоровʼя та переживань у часи пандемії та закриття шкіл.

Майже чверть опитаних учнів описала цей досвід словом «тривога» (anxiety). Одразу за ним ідуть «кидати виклик» (challenging) та «ізолювати» (isolate).

Однак «добробут» (wellbeing) та «стійкість» (resilience) також потрапили до топу, що, за словами дослідників, свідчить про позитивне ставлення дітей до проблем.

Також дослідники запитали вчителів британських шкіл про те, які слова вони найчастіше вживають для обговорення фізичного й психічного здоровʼя дітей. ТОП-3 виглядав так: «стійкість» (resilience), «кидати виклик» (challenging) і «добробут» (wellbeing).

Читайте також: В Україні назвали слово 2021 року

За словами Хелен Фріман, директора Oxford University Press з дошкільного та домашнього навчання, дослідження показує «життєво важливу роль, яку мова відіграє для дітей, коли йдеться про самовираження, навчання та благополуччя».

«Нині вкрай важливо, щоб ми вкладали кошти в підтримку мовного розвитку дітей вдома й у школі», — додала вона.

Читайте також: Марсохід NASA «допоміг» Кембриджському словнику обрати слово року

Як повідомляв Укрінформ, Оксфордський словник англійської мови обрав головним словом 2021 року Vax (тобто вакцина/вакцинація/вакцинуватися).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-