Відповідь на атаку дронів: у столиці Ємену від авіаударів зруйновані будинки, є жертви

Відповідь на атаку дронів: у столиці Ємену від авіаударів зруйновані будинки, є жертви

Укрінформ
У Ємені внаслідок авіаудару по столиці країни Сані, який здійснили сили коаліції на чолі з Саудівською Аравією, загинули щонайменше 14 осіб.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Авіаудар прийшовся по будинку колишнього високопоставленого офіцера. Як повідомили Reuters місцеві мешканці, внаслідок цього загинув сам офіцер, його дружина, 25-річний син та інші члени родини, а також люди, яких поки не ідентифікували.

У Саудівській Аравії підтвердили факт авіаударів по Сані. У коаліції також заявили, що знищили вісім дронів, запущених у понеділок в напрямку території Саудівської Аравії.

Читайте також: В Абу-Дабі сталися вибух та пожежа на нафтових танкерах і в аеропорту, є жертви

Хусити заявляють, що під час авіаударів коаліції в Сані загинули загалом близько 20 людей. Як відзначає їхній телеканал Al Masirah TV, через авіаудари пошкоджено багато будинків, а також поранено більше десяти осіб.

Зазначається, що це стало відповіддю міжнародної коаліції на атаку хуситських повстанців, яких підтримує Іран, на території Об’єднаних Арабських Еміратів. ОАЕ озброїли та тренували загони єменців, які воюють проти повстанців хуситів, зокрема брали участь в успішному наступі в багатому на нафту регіоні Шабва та в Марібі.

Читайте також: У МЗС засудили атаку безпілотників на цивільні об’єкти в ОАЕ

У понеділок хусити атакували ОАЕ та за допомогою БПЛА завдали удар по нафтових танкерах, а також по аеропорту в Абу-Дабі, після чого Емірати заявили, що залишають за собою право відповіді на «терористичні атаки та злочинну ескалацію».

Як повідомляв Укрінформ, у Міністерстві закордонних справ України засудили збройну атаку безпілотних апаратів на цивільні об’єкти в Об’єднаних Арабських Еміратах, внаслідок якої загинуло троє людей.

Фото: Dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-