Принц Гаррі намагається через суд повернути поліцейську охорону

Принц Гаррі намагається через суд повернути поліцейську охорону

Укрінформ
Принц Гаррі через суд вимагає перегляду рішення міністерства внутрішніх справ Великої Британії, яке відмовило йому в поліцейській охороні.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

"Велика Британія завжди буде домом для принца Гаррі та країною, в якій, як він сподівається, його дружина та діти будуть у безпеці. Відсутність захисту з боку поліції пов'язана з надто великим особистим ризиком", - йдеться у заяві представника принца.

Він заявив, що судовий позов було подано у вересні, сподіваючись, що рішення британського Хоум-офісу можна буде переглянути для забезпечення необхідного захисту.

Читайте також: Меган Маркл виграла суд у британського таблоїда

"Принц Гаррі успадкував загрозу своїй безпеці з моменту народження і на все життя. Він залишається шостим у черзі на престол, двічі ніс бойову службу в Афганістані, а в останні роки його сім'я двічі зазнавала погроз від неонацистів та екстремістів, подробиці яких добре задокументовані", - йдеться у заяві.

Зазначається, що принц запропонував оплатити витрати поліції на охорону ще в січні 2020 року в Сандрігемі, коли з королевою велися переговори про майбутню роль герцогів Сассекських. Проте пропозиція була відхилена.

Читайте також: Принц Гаррі пише мемуари про королівське життя

Герцог наполягає, що приватна компанія, що охороняє його за межами Британії, не зможе повністю замінити місцеву поліцію, яка має доступ до оперативної інформації та необхідні юридичні повноваження.

Онук королеви Єлизавети II втратив поліцейську охорону, яка фінансувалася за рахунок платників податків, коли відмовився від королівських обов'язків у 2020 році та залишив країну.

Водночас, за інформацією CBC News, захист принца Гаррі в ході його кількох візитів до Канади, здійснених менш як за чотири роки, коштував державній скарбниці більш як 334 тис. канадських доларів (більш як 250 тис. дол. США).

Фото: Фейсбук

Так, лише у період з 1 квітня 2017 р. до 31 березня 2018-го в Канаді виділили на охорону принца 182 тис. дол. "У цю суму входить оплата понаднормових та пересування державної охорони, але не зарплата правоохоронців", - йдеться у повідомленні.

При цьому зазначається, що Канада зобов'язана охороняти офіційних представників іноземних держав, проте відмова принца Гаррі від королівського статусу автоматично позбавляє його й держохорони.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-