У Техасі невідомий захопив заручників у синагозі, серед них - рабин

У Техасі невідомий захопив заручників у синагозі, серед них - рабин

Укрінформ
У синагозі міста Коллівілл в американському штаті Техас невідомий чоловік захопив у заручники чотирьох осіб, включаючи рабина.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на CNN.

Інцидент стався під час ранкової суботньої служби. Як зазначається, через кілька годин після захоплення одного із заручників було звільнено. ФБР і Департамент громадської безпеки Техасу здійснюють заходи для звільнення всіх захоплених осіб.

Переговірники ФБР підтримують контакт зі зловмисником. За попередніми даними, він вимагає звільнити пакистанку Аафію Сідіккі, засуджену до 86 років ув'язнення, яка відбуває покарання саме в Техасі.

Читайте також: На концерті у США сталася стрілянина, є постраждалі

На вимогу підозрюваного один із заручників зателефонував відомому рабинові у Нью-Йорку і, як інформує ФБР, заявив йому, що Сіддікі "підставили", і  її треба звільнити.

Також, як повідомляється, підозрюваний заявляв, що він не злочинець і навіть вибачався за скоєне. При цьому він переходив з однієї мови та стверджував, що має бомбу.

Аафія Сіддікі - пакистанська науковиця, яка закінчила Массачусетський технологічний інститут і отримала докторський ступінь в університеті Брандейса. У 2008 році її арештували в Афганістані. Поліцейські заявили, що знайшли в неї нотатки, які стосуються "атаки з масовими жертвами".

Читайте також: У США сталася стрілянина у тату-салоні та ще у кількох місцях, є загиблі

Коли із Сіддікі намагалися поговорити американці, вона вихопила зброю в одного з військових та відкрила вогонь. При цьому ніхто не постраждав. У 2010 році федеральний суддя Нью-Йорка засудив Сіддікі до 86 років ув'язнення - присяжні визнали її винною в замаху на вбивство громадян та державних службовців США.

Фото: twitter.com/JessikaHarkay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-