Ліван паралізував загальнонаціональний страйк

Ліван паралізував загальнонаціональний страйк

Фото
Укрінформ
У четвер в Лівані закрили школи, університети та багато закладів торгівлі, оскільки загальнонаціональний страйк працівників громадського транспорту та профспілок паралізував країну.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Протестувальники заблокували основні магістралі країни, а також автошляхи в містах, на знак протесту проти високих цін на пальне, які зросли після того, як уряд скасував субсидії.

У столиці країни Бейруті багато шляхів перекрито великими сміттєвими баками та транспортними засобами.

Акція протесту відбувається на тлі падіння ліванського фунта.

Близько 80% людей у Лівані живуть у злиднях після того, як упродовж останніх двох років ліванський фунт втратив понад 90% своєї вартості. Заправити бак автомобіля бензином зараз коштує більше мінімальної місячної зарплати.

У своєму звіті World Report 2022, опублікованому сьогодні, правозахисна організація Human Rights Watch заявила, що «корумпована та некомпетентна влада Лівану свідомо завела країну в одну з найгірших економічних криз сучасності, демонструючи нехтування правами населення».

Як повідомлялося, Ліван на тлі фінансово-економічної кризи більше шести місяців не в змозі забезпечити паливом електростанції, у зв'язку з чим практично всі мешканці залишаються без електропостачання до 20-22 годин на день.

У країні також відчувається нестача бензину, ліків та навіть питної води.

Фото: Hussam Shbaro, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-