У США виявили рідкісну «побічку» вакцини Johnson & Johnson

У США виявили рідкісну «побічку» вакцини Johnson & Johnson

Укрінформ
Американське Управління з контролю за продуктами та лікарськими засобами (FDA) внесло зміни до відомостей про вакцину Johnson & Johnson. Додано рідкісний ризик імунної тромбоцитопенії, зокрема кровотечі.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Reuters.

"Звіти про побічні явища після застосування вакцини Janssen COVID-19 свідчать про підвищений ризик імунної тромбоцитопенії протягом 42 днів після вакцинації", - йдеться у листі регулятора до компанії J&J.

Можливі побічні ефекти включають легкі синці або крихітні кров'яні плями під шкірою, а також незвичайну або надмірну кровотечу, повідомляє FDA.

Агенція Reuters нагадує, що вакцини Johnson & Johnson та AstraZeneca, що засновані на подібній платформі, раніше пов’язували з іншою рідкісною комбінацією згортання крові та низького рівня тромбоцитів, відомою як тромбоз із синдромом тромбоцитопенії.

Подібні рекомендації щодо вакцини Johnson & Johnson також були надані з боку інших регуляторних органів, зокрема Європейського агентства з лікарських засобів EMA.

Як повідомлялося, у світі, станом на ранок 12 січня, зафіксували 314 180 883 випадки коронавірусу. При цьому 261 786 576 осіб одужали, 5 521 522 пацієнти померли.

Фото: Pavlo Gonchar–SOPA Images/LightRocket/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-