КНДР могла випробувати більш потужну балістичну ракету - Reuters

КНДР могла випробувати більш потужну балістичну ракету - Reuters

Укрінформ
Північна Корея у вівторок провела запуск балістичної ракети, яка може бути більш потужною, ніж «гіперзвукова ракета», яку запустили менше як тиждень тому.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters

Повідомляється, що запущена у вівторок приблизно о 7.27 ракета пролетіла понад 700 км на максимальній висоті 60 км, зі швидкістю у 10 разів більшою за швидкість звуку (12,348 км/годину). Зокрема про це йдеться у повідомленні генерального штабу Південної Кореї.

«Ми вважаємо, що ця ракета є ще потужнішою, ніж та, яку запустила КНДР 5 січня, однак південнокорейська та американська розвідки наразі проводять детальний аналіз», - повідомив генштаб.

Також у повідомленні йдеться, що ракету запустили з провінції КНДР Яганг у напрямку східного узбережжя країни – найімовірніше, з того ж полігону, що і минулого разу.

ЗМІ відзначає, що минулого тижня корейські військові висловлювали сумніви у потужності гіперзвукової ракети, про яку заявила КНДР. Тоді вони зазначали, що Північна Корея має набагато потужніші ракети, що і підтвердилося сьогодні.

«Сьогоднішнє випробування може бути посланням до Південної Кореї, після того, як наша влада заявила, що попереднє випробування було невдачею та не використовувалося саме «гіперзвукову ракету», - вважає Км Донг-Юп, колишній офіцер Південнокорейського флоту, який зараз викладає в університеті Сеулу.

Як повідомляв Укрінформ, Північна Корея заявила про успішне випробування гіперзвукової ракети у середу. 

Фото: Ahn Young-joon, dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-