У Казахстані стратегічні об’єкти охороняють «чоловічки» у формі без розпізнавальних знаків - ЗМІ

У Казахстані стратегічні об’єкти охороняють «чоловічки» у формі без розпізнавальних знаків - ЗМІ

Укрінформ
У найбільшому місті Казахстану Алмати з 8 січня, за офіційними даними, затримано 675 протестувальників.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє «Закон.kz» із посиланням на пресслужбу Комітету національної безпеки (КНБ) Казахстану.

Повідомляється, що ці офіційні дані враховують людей, затриманих силами спецпідрозділів КНБ, міністерства внутрішніх справ, міноборони та нацгвардії Казахстану.

Також у заяві пресслужби відомства вказується, що поліція нібито виявила велику кількість зброї, боєприпасів, підробних документів та спецзасобів, захоплених у поліції. Окрім цього, відомство повідомляє, що у затриманих вилучили велику кількість «награбованого майна», у тому числі побутової техніки, мобільних пристроїв та одягу.

Тим часом ЗМІ повідомляють, що у двох найбільших містах Казахстану, Алмати та Нур-Султані стратегічно важливі об'єкти охороняють люди у формі без розпізнавальних знаків.

«Як нам повідомляють, більшість військових [ОДКБ], зокрема й російських, перебувають в Алмати. На жаль, наші колеги їх не зустріли. Цей <...> контингент дислокується і в столиці. Проте навіть під час охорони об'єктів (припустимо, аеропорту столиці, ми там були) ми не побачили якихось іноземних військових, були просто люди зі зброєю та на бронетехніці. Жодних розпізнавальних знаків, які б відносили їх до тієї чи іншої держави, на їхній спецформі не було», - розповів кореспондент НВ.

Як повідомляв Укрінформ, у Казахстані поліція заявила, що за ніч проти 7 січня в Алмати було «ліквідовано» десятки протестувальників.

Фото: Turar Kazangapov, АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-