Білорусу дали два роки тюрми за допис у соцмережі про загиблого КДБшника

Білорусу дали два роки тюрми за допис у соцмережі про загиблого КДБшника

Укрінформ
У Білорусі жителя Могильова засудили до двох років ув'язнення через коментарі про загиблого в Мінську співробітника КДБ.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reform.by.

Зазначається, що жителя Могильова визнали винним у «публічній образі представника влади у зв'язку з виконанням ним службових обов'язків». Ідеться про розміщені ним коментарі у телеграм-чаті після перестрілки в Мінську у вересні минулого року, в якій загинув співробітник КДБ Дмитро Федосюк.

Чоловіка засудили до двох років позбавлення волі в колонії загального режиму і присудили йому штраф у розмірі 3200 білоруських рублів (34 тис. гривень).

Білоруські ЗМІ зазначають, що це перший вирок у справі про "образу представників влади", пов'язаній з перестрілкою в Мінську восени 2021 року.

Після цього інциденту в країні затримали 136 осіб за коментарі щодо силовиків. За інформацією ЗМІ, півтора місяця затримані перебували у в'язниці в Жодино на карантині: з ними не могли зв'язатися адвокати, їм не передавали жодних передач, навіть змінний одяг і засоби гігієни.

Як повідомлялося, 28 вересня 2021 року в Мінську співробітник IT-компанії Андрій Зельцер застрелив одного зі співробітників КДБ Білорусі, який увірвався до нього з обшуком, і був убитий силовиками.

У КДБ Білорусі заявили, що силовики проводили огляд квартир, де могли перебувати «особи, причетні до терористичної діяльності».

У Білорусі в серпні 2020 року розпочалися масові протести проти фальсифікації результатів президентських виборів, на яких переможцем було оголошено Олександра Лукашенка. Влада жорстоко придушує виступи, проти опозиції застосовуються репресії.

Більшість демократичних країн світу, в тому числі Україна, не визнають легітимність режиму Лукашенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-