Знайшли немовля, загублене в хаосі під час евакуації в аеропорту Кабула

Знайшли немовля, загублене в хаосі під час евакуації в аеропорту Кабула

Укрінформ
В Афганістані знайшли хлопчика, який загубився під час евакуації в аеропорту Кабула.

Про це йдеться у матеріалі Reuters, передає Укрінформ.

Як зазначається, дитина на ім'я Сохеїл Ахмаді загубилася 19 серпня на тлі хаосу під час евакуації з Афганістану через захоплення країни талібами. На той час хлопчику було лише два місяці.

Його батьки працювали у посольстві США і намагалися разом з Сохеїлом та старшими дітьми потрапити на літак, щоб покинути Афганістан. Однак коли в аеропорту розпочалася тиснява, вони боялися, що дитина може постраждати і передали хлопчика через паркан американському солдату, поки вони стоятимуть у черзі.

Але в той момент таліби відтіснили натовп та не дали батькам Сохеїла забрати його назад. Офіційні особи сказали батькам хлопчика, що дитину, ймовірно, вивезли з країни окремо. В результаті родину евакуювали до Техасу, однак протягом п’яти місяців вони так і не змогли знайти Сохеїла.

Пізніше з’ясувалося, що дитину в аеропорту знайшов таксист Хамід Сафі, який привіз туди свого брата для евакуації. За його словами, коли він знайшов малюка, той лежав на підлозі сам і плакав. Сафі після безрезультатних пошуків батьків хлопчика вирішив забрати його додому та виховати як власну дитину.

Після того, як Reuters опублікувало новину про зникнення Сохеїла, сусіди Сафі, які помітили його повернення з аеропорту з дитиною, впізнали хлопчика за фотографіями та розповіли про це журналістам.

Коли місцеперебування Сохеїла підтвердили, дід хлопчика, який живе в північно-східній провінції Бадахшан, приїхав до Кабула, щоб повернути дитину.

Однак Сафі відмовився повертати малюка і вимагав евакуації його та родини до США, йдеться у повідомленні.

Дід дитини звернувся до поліції Талібану. Зрештою родина дитини виплатила чоловіку гроші за утримання дитини, а Сохеїла повернули діду.

Родина сподівається, що незабаром Сохеїла відправлять до США.

Як повідомляв Укрінформ, 15 серпня Талібан заявив, що взяв під контроль усю територію Афганістану, а 19 серпня проголосив створення Ісламського Емірату Афганістан.

Фото: Victor Mancilla/US Marine Corps

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-