У казахстанському Костанаї затримали майже 700 осіб

У казахстанському Костанаї затримали майже 700 осіб

Укрінформ
У казахстанському місті Костанай затримали близько 700 осіб за «порушення порядку».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс із посиланням на «Хабар24».

Повідомляється, що частину з затриманих чекає арешт від 5 до 15 діб, їхню подальшу долю вирішить суд. Частину з них звинувачують у «нападі на держустанови».

ЗМІ відзначає, що у Костанайській області «наразі обстановка спокійна». Вочевидь, йдеться про те, що урядові війська разом із окупантами з ОДКБ контролюють ситуацію та зачистили місто від протестувальників.

Як повідомляв Укрінформ, у Казахстані запроваджений “критично червоний” рівень терористичної небезпеки, до країни прибули російські та білоруські війська, лунають постріли, відключений Інтернет. Масові протести розгорілися за лічені дні й охопили всю країну.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинуло щонайменше 30 людей.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждало внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

 Фото: https: t.me/zakonkz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-