В Алмати під час демонстрацій загинув громадянин Ізраїлю

В Алмати під час демонстрацій загинув громадянин Ізраїлю

Укрінформ
Під час акцій протесту в Алмати внаслідок вогнепального поранення загинув 22-річний громадянин Ізраїлю Леван Коджиашвілі.

Про це в суботу повідомило МЗС Ізраїлю, передає Укрінформ із посиланням на Newsru.co.il.

Міністерство закордонних справ за допомогою департаменту у справах ізраїльтян за кордоном консульського відділу та посольства Ізраїлю в Казахстані підтримує зв'язок із батьками Коджиашвілі, які перебувають у Казахстані, та його сім'єю в Ізраїлі.

Тіло Коджиашвілі буде перевезене до Ізраїлю для поховання. В останні роки Леван Коджиашвілі жив у Казахстані.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинуло щонайменше 30 людей.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждало внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

На всій території Казахстану запроваджено режим надзвичайного стану.

Міністерство внутрішніх справ Казахстану повідомляє про затримання 4 404 осіб, серед них іноземні громадяни. Зокрема затримано ексглаву Комітету нацбезпеки Казахстану Каріма Масімова, його підозрюють у держзраді. Повідомляється також про затримання інших осіб, їх прізвища не розголошуються.

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв вирішив оголосити 10 січня днем ​​загальнонаціональної жалоби «у зв'язку з численними людськими жертвами внаслідок трагічних подій у ряді регіонів країни».

Фото: https: t.me/zakonkz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-