МВС Казахстану заявило про затримання понад 4400 осіб, серед них є «іноземці»

МВС Казахстану заявило про затримання понад 4400 осіб, серед них є «іноземці»

Укрінформ
Міністерство внутрішніх справ Казахстану повідомляє про затримання 4 404 людини, серед них - іноземні громадяни.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Хабар 24 у Телеграмі.

Зазначається, що в одному з сіл Алматинської області затримано понад сто людей. За попередніми даними, це іноземці. Якої саме держави не уточнюється.

Крім того, в Алмати, у мікрорайоні Калкаман, в одному із СТО поліцейські вилучили патрони, боєприпаси та викрадені речі: велосипеди, телевізори, мобільні телефони, пише Радіо Азаттик.

МВС також повідомляє, що в одному з населених пунктів Жамбилської області виявлено схованку зброї: кілька автоматів та пістолетів.

У п'ятницю, 7 січня, у своєму зверненні президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявив, що Алмати "атакували 20 тисяч бойовиків".

За даними на ранок, 8 січня, у центральній частині Алмати тривають постріли, хоча вже не такі інтенсивні, як учора. На площі Республіки чергують військові та спецтехніка.

За даними Tengrinews.kz, у столиці знову з'явився Інтернет. У регіонах встановлюють блокпости.

В Актау планують сьогодні відновити авіасполучення та рух міських автобусів.

Нацбанк заявив, що у регіонах зі спокійною обстановкою забезпечено достатній обсяг готівки у банкоматах.

Крім того, стало відомо, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв ухвалив рішення оголосити 10 січня днем ​​загальнонаціональної жалоби «у зв'язку з численними людськими жертвами внаслідок трагічних подій у низці регіонів країни».

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто у Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли у масові протести, незважаючи на те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

На всій території Казахстану запроваджено режим надзвичайного стану.

Фото: NUR.KZ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-