Речник Назарбаєва запевняє, що той залишається в Казахстані

Речник Назарбаєва запевняє, що той залишається в Казахстані

Укрінформ
Радник-прессекретар Нурсултана Назарбаєва Айдос Укібай заявив, що "єлбаси" перебуває у столиці Казахстану.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Хабар 24 у Телеграмі.

"Єлбаси перебуває в столиці Казахстану місті Нур-Султані. Просимо не розповсюджувати неправдиву та спекулятивну інформацію", - заявив Укібай.

За його словами, Назарбаєв проводить низку консультативних зустрічей і перебуває на прямому зв'язку з президентом Казахстану Касим-Жомартом Токаєвим.

Також Укібай додав, що у Нурсултана Назарбаєва відбулося кілька телефонних розмов із головами "дружніх Казахстану держав". Зокрема, із Олександром Лукашенком, зазначають у його пресслужбі.

"Єлбаси закликає всіх згуртуватися навколо президента Казахстану для подолання нинішніх викликів та забезпечення цілісності нашої країни", - заявив Укібай.

Як повідомляв Укрінформ, мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня у Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході країни). Вони переросли у масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та його союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

На всій території Казахстану запроваджено режим надзвичайного стану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-