В окремі регіони Казахстану повернули інтернет

В окремі регіони Казахстану повернули інтернет

Укрінформ
В окремі регіони Казахстану було вирішено повернути Інтернет-зв'язок на певні часові проміжки.

Як передає Укрінформ із посиланням на телеграм-канал ORDA, про це у своєму зверненні заявив президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв.

«У зв'язку зі стабілізацією обстановки мною ухвалено рішення увімкнути Інтернет-зв'язок в окремих регіонах країни на певні часові проміжки. Це рішення, впевнений, позитивно вплине на життєдіяльність наших громадян», - заявив Токаєв.

Проте він попередив, що «вільний доступ до Інтернету не означає вільної публікації домислів, наклепів, образ, підбурювальних закликів».

У разі появи таких матеріалів влада прийме належні «заходи щодо виявлення та покарання їхніх авторів».

Як заявив Токаєв, контртерористична операція триває: «Бойовики не склали зброї, продовжують вчиняти злочини або готуватися до них. Боротьбу із ними треба довести до кінця. Той, хто не припинить чинити опір, буде знищений».

Як повідомлялося раніше, президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв наказав відкривати вогонь на ураження без попередження.

Мітинги проти стрімкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися у Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, попри те, що уряд склав свої повноваження, а також було оголошено зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників до Казахстану.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, загинули щонайменше 30 людей.

Заступниця міністра охорони здоров'я Ажар Ґініят повідомила, що понад 1 000 людей постраждали внаслідок масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-