До Киргизстану прибули два літаки «сім'ї Назарбаєва» – ЗМІ

До Киргизстану прибули два літаки «сім'ї Назарбаєва» – ЗМІ

Укрінформ
У Бішкецький аеропорт Манас (Кигризстан) прибули два приватні літаки, що належать сім'ї першого президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє 24.kg.

За даними ЗМІ, повітряне судно Bombardier Global Express приземлилося в аеропорту приблизно о 23:20 за місцевим часом. Зазначається, що приблизно о 22:10 практично аналогічний літак, названий «назарбаєвським», також прилетів до Киргизстану.

В аеропорту "Манас" заявили, що літак приземлився на технічну стоянку. «Можливо, екіпажу потрібно відпочити чи дозаправитися. У таких випадках ніхто з пасажирів не може залишати борт, вантажі не вивантажують», - зазначили в аеропорту.

Напередодні у зв'язку з акціями протесту в Казахстані в соціальних мережах стала поширюватися інформація про те, що приватний літак Тимура Кулібаєва (зятя Нурсултана Назарбаєва) прямує до Киргизстану. Водночас інший канал новин навів той самий скріншот з описом, що до Киргизстану прямує літак доньки Назарбаєва — Дінари.

Як повідомляв Укрінформ, МВС Казахстану заявило, що під час зіткнень з протестувальниками загинули 18 силовиків та ще 748 отримали поранення.

У найбільшому місті Казахстану Алмати, де тривають масові акції протесту, у ніч на 6 січня розпочалася «антитерористична операція». Також «АТО» 6 січня розпочали у Кизилординській області.

Представник департаменту поліції Алмати Салтанат Азірбек заявила про ліквідацію "десятків учасників заворушень".

За даними опозиційного політика Жасарала Куанішаліна, в Алмати загинуло щонайменше 30 осіб.

Заступник міністра охорони здоров'я Ажар Гініят повідомила, що більш як 1000 людей постраждали в результаті масових протестів у Казахстані, близько 400 було госпіталізовано.

Мітинги проти різкого підвищення цін на скраплений газ розпочалися в Казахстані 2 січня в Жанаозені (місто в Мангістауській області, на заході Казахстану). Вони переросли в масові протести, незважаючи на те, що уряд пішов у відставку, а також було оголошено про зниження цін на газ.

Влада Казахстану звернулася до Організації договору про колективну безпеку за допомогою у придушенні протестів. ОДКБ офіційно підтвердила прибуття військового контингенту РФ та її союзників у Казахстан.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-