Вікно переговорів щодо ядерної програми Ірану може закритися у лютому - ЗМІ

Вікно переговорів щодо ядерної програми Ірану може закритися у лютому - ЗМІ

Укрінформ
Можливість для переговорів навколо ядерної програми Ірану може закритися наприкінці січня – на початку лютого, якщо Тегеран не поставиться до цього процесу з усією відповідальністю.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Politico з посиланням на обізнані джерела.

"Останній раунд переговорів щодо ядерної угоди з Іраном розпочався в понеділок після невеликої паузи, коли на Тегеран чинився тиск, аби "реально прискорити" перемовини, інакше є ризик втратити будь-які шанси на відновлення угоди. Деякі близькі до переговорів посадовці стверджують, що вікно для переговорів про повернення до угоди 2015 року може закритися до кінця січня або початку лютого", - йдеться у матеріалі.

Як зазначається, минулого тижня дипломати з Великої Британії, Франції та Німеччини заявили, що вони не хочуть встановлювати "штучний дедлайн для переговорів", однак для відновлення Спільного всеосяжного плану дій (СВПД) лишилися "тижні, а не місяці". У Держдепартаменті США також заявили, що Ірану необхідно "продемонструвати справжню відповідальність у Відні".

За словами західних дипломатів, вони досі не впевнені, чи справді Іран зацікавлений у переговорах, чи ж просто намагається виграти час, аби просувати далі свою ядерну програму.

Як відомо, у листопаді 2021 року в столиці Австрії відновилися переговори щодо ядерної програми Ірану - вперше через майже пів року після того, як у цій країні змінився президент.

У понеділок, 3 січня, у Відні почався черговий раунд консультацій з цього питання.

Фото: Делегація ЄС при міжнародних організаціях у Відні

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-