Протести у Казахстані: в Алмати затримали півтори сотні осіб

Протести у Казахстані: в Алмати затримали півтори сотні осіб

Відео
Укрінформ
У колишній столиці та найбільшому місті Казахстану Алмати поліція затримала близько 150 учасників акцій протесту.

Про це повідомляє Радио Азаттык, передає Укрінформ.

Близько ста осіб було затримано на місці акції ініціативної групи зі створення Демократичної партії Казахстану.

«Присутні виступали проти зростання цін, висловилися за покращення соціального становища населення та заявили про підтримку протестів у Мангістауській області, які з 2 січня вимагають зниження цін на газ. Через деякий час поліція почала затримувати учасників мітингу та кидати їх в автозаки», - йдеться у повідомленні.

Приблизно в цей час десятки членів руху «Oyan, Qazaqstan» («Прокинься, Казахстане!») проводили акцію з аналогічними гаслами неподалік Парку першого президента. Її учасники також висловили підтримку протестувальникам на заході країни.

Очевидці розповідають, що поліція блокувала шлях учасникам ходи, але затримала лише чоловіків. За словами активістки Айзат Абілсеїт, поліцейські повалили її на землю і вдарили по обличчю. Затриманих доставили до відділків поліції у двох районах Алмати.

Як повідомлялося, з 2 січня на заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції невдоволення розпочалися у Жанаозені Мангістауської області. Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на скраплений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-