«Газові» протести: у Казахстані сталися зіткнення мітингарів із поліцією

«Газові» протести: у Казахстані сталися зіткнення мітингарів із поліцією

Фото, відео
Укрінформ
У Казахстані загострилася ситуація через протести, що спалахнули через різке подорожчання скрапленого газу, зокрема, відбулися сутички протестувальників з силовиками.

Як повідомляє Укрінформ, про це інформує агенція AKIpress

Зазначається, що біля Халик Арени в Алмати зібралося щонайменше 2 тис. демонстрантів. Почалися затримання протестувальників. Перед цим протестувальники зіткнулися з поліцейськими.

Доступ до Інтернету та месенджерів обмежено.

У Казахстані наразі заблоковані Telegram, WhatsApp та Signal. Близько 22:00 вони стали недоступними місцевим користувачам.

Раніше повідомлялося про проблеми з мобільним зв'язком біля "Алмати Арени", де збираються протестувальники.

Крім того, редактора казахської служби Радіо Свобода Дархана Умірбекова затримали в столиці країни Нур-Султані 4 січня поліцією на демонстрації. Це сталося через кілька годин після того, як правоохоронці без пояснення причин затримали на дві години Касима Аманжола – виконувача обов’язків керівника служби.

Як повідомляв Укрінформ, урядова комісія Казахстану за результатами переговорів із ініціативною групою протестувальників в Актау заявила про згоду на зниження цін на скраплений газ. Йдеться про встановлення ціни у 50 тенге за літр у Мангістауській області.

З 2 січня на заході Казахстану відбуваються «газові» протести. Масові акції невдоволення розпочалися у Жанаозені Мангістауської області. Приводом стало подвійне підвищення з нового року цін на скраплений газ, яким у регіоні заправляють більшість автомобілів.

Фото: RFE/RL

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-